КАК СПЕСТИХМЕ ПАРИ НА НАШ КЛИЕНТ И СЕ ВКЛЮЧИХМЕ В БЮДЖЕТА МУ.


Това е историята на наш текущ проект за жилищна сграда в кв. Орландовци.

 

 

Мястото на парцела и околността са доста приятни, облагородени до някаква степен. Близките сгради са в по-голяма степен два или три етажни къщи, с по-скоро голяма квадратура. В съседство се строят две модерни жилищни сгради на по три етажа.

 

 

За парцела има изработен работен устройствен план, който предвижда застрояване с жилищна сграда на три етажа, както и подземен паркинг.

Застроената площ на етажа позволява в него да се поместят два апартамента и стълбищна клетка. В подпокривното пространство също може да се разположи един апартамент.

Така следвайки логиката на работния план и броя апартаменти трябваше да изкопаем целия терен, който реално не беше никак голям като площ - всичко на всичко 380 кв.м. и да паркираме подземно 7 коли и няколко колела.

За нас това не беше добро решение, а още по-малко икономично.

Само за да се развие една рампа до долно ниво си беше проблем, пък после и паркирането под сградата, изолирането на сутеренните стени и "покрив", както и озеленяването отгоре ставаха неоправдано скъпи и трудни за реализиране.

Затова предложихме на нашия клиент един друг подход, икономичен и в същото време максимално печеливш.

Анализирахме терена и местоположението му, световните посоки и подходите към него.

Това, че имаше лице на две улици, тоест достъп от две страни ни наведе на по-добра идея. Вместо седем апартамента и подземен гараж посъветвахме нашия клиент да направим шест апартамента, а на мястото на седмия разположихме три гаража. Още три паркоместа се поместиха в парцела и по този начин осигурихме паркирането, необходимо за сградата. Запазихме останалата част от двора в зеленина с ограничен достъп на коли. Гостите можеха да паркират на съществуващия в съседство паркинг,а приземния апартамент получи частен двор пред него.

 

 

 

 

По този начин постигнахме решение за красива, комфортна и законна сграда и се включихме в един добър бюджет за строителството й. Проектът ще е готов в рамките на месец и очакваме да получи бързо одобрение.

Самото строителство ще се случи в най-кратки срокове, защото сградата ще започне да расте веднага, без сериозни изкопи и укрепвания, много бетон, дренажи, изолации и най-вече изхарчени в основите пари.

 

И тъй като всяка история завършва с поука, то и тази няма да направи изключение:

Всяка сграда трябва да се разглежда в контекста на средата си, да се отчитат възможностите на парцела и да се използват по най-удачния начин.

Целият този анализ се случва бързо в главата на един професионалист и той е в състояние да спести огромни разходи на своя клиент и да му предложи максимално печеливш подход.


 

Ние от A Vision винаги търсим най-добрия вариант за всяка сграда, така че тя да стане красива, функционална и законна, в същото време да е изпълнима и да носи максимална печалба на клиентите ни.

За връзка с нас , последвайте линка.

 

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *